3D Laserscanning og 3D Modellering

Detaljeret digital dokumentation
Hurtig og præcis opmåling
Det bedste grundlag til restaurering og ombygning
Fremtidssikret til næste generation
Mulig genskabelse efter brand eller storm
Sikring af både bygning og inventar til forsikringsselskabet

Vi benytter noget af det bedste og nyeste udstyr indenfor 3D laserscanning.

Modelhuset ApS laver 3D laserscanninger og 3D modellering af gamle boligblokke, butikker, fabrikker osv. Vi tager 3D skyen og tegner den op i 3D CAD og leverer én samlet fil. Vi tegner i Revit, men har også mulighed for at levere Archicad på forespørgsel. Typiske filtyper vi leverer i er .IFC, .DWG og .rvt.                    

BIM (Building Information Modeling) er ved at blive en standard ved udbud af nye større bygninger, hvilket kræves at der arbejdes i 3D. BIM er lige til med nye projekter, men udfordringen opstår ved renoveringsopgaver af gamle bygninger!

Det vurderes, at omkring 95% af danske bygninger ikke har elektroniske 2D eller 3D filer tilgængelige og det tegningsmateriale der måtte foreligge i fysisk form typisk er mangelfuldt og ikke ført ajour. Det hurtigste og mest præcise er her, at få lavet en scanning af den gamle bygning.

Modelhuset benytter noget af det bedste og nyeste udstyr indenfor 3D laserscanning. Scanneren læser op til 976.000 punkter/sekund og har en nøjagtighed på +/- 2mm. Tolerancen på filerne er typiske indenfor få centimeter, hvilket skyldes de skævheder, som forekommer i alle bygninger.

3D laserscanninger og BIM sparer 10-20% på byggeprojektet.

Den seneste rapport fra EU BIM Task Group henviser til, at der kan skabes en besparelse på 10-20% ved at udnytte BIM.
På de offentlige danske byggeprojekter forventes BIM at blive en standard og det er allerede et punkt i kontrakten for mange offentlige entrepriser.
3d laserscanning Modelhuset BIM

3D laserscanner

Vi scanner:
Bygninger
til brug ved nøjagtig udregning af materialeforbrug på et byggeprojekt
Butikker
for indretningsarkitekter, som dermed sparer tid og får én 3D fil at arbejde med
Gamle boligblokke
som skal restaureres
Bevaringsværdige bygninger

3D model efter scanning 

3D opmåling

Med en 3D-opmåling af dine eksisterende bygninger, får du det bedste grundlag, når du skal renovere eller bygge om.

Både når byggeriet skal tegnes og planlægges, og når du skal indhente tilbud på opgaven fra entreprenører, byggefirmaer og andre leverandører. For med alle mål og relevante BIM-data tilgængelig, bliver det nemt for alle parter, at tegne, planlægge og beregne din byggeopgave.

3D-opmåling er samtidig den bedste måde at dokumentere eksisterende bygninger over for f.eks. forsikringsselskaber og offentlige myndigheder. Samtidig sikrer de, at du altid kan få genopført bygningerne, så de tager sig nøjagtigt ud som før. F.eks. efter en brand eller en stormskade.

Herunder er en række af vores scanninger

Klik på billedet og få vist flere billeder af den enkelte scanning.
Modelhuset