Case

Hverringe Gods sikring af kulturarven

Komplet 3D scanning af herregården Gl. Broløkke

Den flotte gamle bygning der så fint er restaureret, stod model til ny teknologi.

Modelhuset har været på Hverringe gods, for at vise hvordan den nye teknologi, kan hjælpe i forbindelse registrering. En 3D laserskanner blev sat op på en trefod og efter 20 skanninger udvendigt og 40 indvendigt, var hele bygningen registreret med samtlige mål. Dagen efter var alle skanninger registreret og sat sammen til en stor bygning og efter yderligere en uge var hele bygningen optegnet i Archicad som en 3D model.

Denne metode kan bruges både i forbindelse med renovering og restaurering, men også som sikring af bygningen i tilfælde af brand eller storm.

Hverringe Gods

3d scanning Hverringe Gods Modelhuset

“Det handler om at beskytte sine værdier og vores fælles kulturarv.

Hvis herregården for eksempel brænder, kan vi bruge 3D-modellen som dokumentation overfor forsikringselskabet – både i forhold til selve bygningen, men også inventaret.”

Thomas Work

Komplet scanning og præcis genskabelse

3D modeller sparer tid og penge
  • 3d scanning Hverringe Gods Modelhuset
  • 3d scanning Hverringe Gods Modelhuset
  • 3d scanning Hverringe Gods Modelhuset
  • 3d scanning Hverringe Gods Modelhuset
  • 3d scanning Hverringe Gods Modelhuset
  • 3d scanning Hverringe Gods Modelhuset
  • 3d scanning Hverringe Gods Modelhuset

Modelhuset tilbyder ved hjælp af laserskanning at hjælpe i forbindelse renovering og restaurering. Det gør registreringen lang hurtigere, mere præcis og billigere.

Når vi snakker om renovering og restaurering er det en stor fordel for bl.a. arkitekter og ingeniører at have alt registreret og tegnet.  Den besværlige metode med målebånd, tommestok og lasermåler, samt en stor blok og blyant, er nu ikke længere nødvendigt. Med laserskanner er det hele lige til og ukompliceret, og man kan på en forholdsvis simpel måde registrere alt på en bygning.

 

En af de ting de gør opmærksom på, er at det nu er muligt at få registreret sin bygning, så det i tilfælde af brand, storm eller andre skader er muligt at genskabe den gamle kulturarv. Da bygningen nu er digitaliseret, kan den altid optegnes og genopføres som den var inden f.eks. en brand. Der er mange tilfælde hvor disse gamle fine bygninger er gået til i en brand, det er synd og skam, da det er vigtigt for vores danske historie, at disse bygninger bliver ved at være rundt i landet.

Skanneren laver op til 976.000 punkter i sekundet og laver derved en enormt præcis registrering, der typisk ligger inden for få millimeters nøjagtighed. Det er også muligt at skanne i farver hvis det ønskes, derved kan alt indvendig også genskabes i den oprindelige form, og det er muligt i forbindelse med forsikringsselskabet at dokumentere, hvad bygningen indeholder.

3D modellen kan bruges i forbindelse med renovering og restaurering, da den har de præcise mål på alle detaljer.

Modelhuset